Dutch Italian English

HOME » PORLEZZA

BEL MIJ TERUG

Wilt u dat wij u terugbellen?
Vul dan hieronder uw telefoonnummer in. Dan bellen wij u zo snel mogelijk terug

Porlezza

Porlezza is een typisch Italiaans dorpje, net over de Zwitserse grens gelegen aan de zuidoostkant van het Lago di Lugano en nabij het natuurreservaat Lago di Piano en omgeven door een schitterende bergwereld. Het meer is gelegen tussen het Lago Maggiore en het Lago di Como op een punt waar vier valleien samen komen, namelijk de Vallei van Menaggio, de Vallei van Carvagna, de Vallei van Intelvi en de Vallei van Valsolda.
Het meer is goed in een dag rond te rijden.

De oorsprong van Porlezza gaat terug tot in de Romeinse tijd.
Porlezza is een gemoedelijk dorp met kleine winkeltjes, ijssalons, restaurants, terrasjes en een wandelboulevard die uitnodigt tot slenteren. Maar u kunt er ook grote supermarkten, warme bakker, slager, wijnboer en andere voorzieningen vinden.
De wekelijkse markt op zaterdag en de kunst- en ambachtsmarkt op woensdagavond in het hoogseizoen zorgen voor gezellige drukte.
Porlezza beschikt over een gemeentelijke haven en een park, Panama Beach genaamd, met zonneweide, strand, speeltuintje en kleine koffie- en ijsbar. Ook worden er regelmatig concerten georganiseerd. Panama Beach is bij lage waterstand heel makkelijk te bereiken vanaf het chaletpark.
In het hoogseizoen is er ook een kermis in het centrum aanwezig.
De mogelijkheid voor een onvergetelijke vakantie is bijna onbeperkt in dit gebied. Wandel- en fietstochten, golven, paardrijden, watersportmogelijkheden, boottochten over het meer, het Italiaanse eten en de prachtige uitzichten. Natuur, cultuur en (water)sportmogelijkheden zijn in de omgeving in ruime mate aanwezig.

Binnen handbereik vindt u de steden Lugano ( 12 km ), Menaggio ( 15 km ), Como ( 40 km) en Milaan (80 km).

In ons chalet vindt u een infomap met folders en suggesties voor uitstapjes en bezienswaardigheden

Image Image Image